Cantitate record de apă sfintită, pregatită pentru Bobotează la Constanța

Peste 200.000 de peturi a câte o jumătate de litru și 18 butoaie, toate umplute cu aghiasmă, vor fi oferite credincioșilor la slujba de Sfințire a Apelor care va avea loc pe faleza Cazinoului din Constanța, duminică, pe 6 ianuarie.

Peste 300 de voluntari au lucrat, în aceste zile, la etichetarea celor 200.000 de peturi care, de Bobotează, vor fi oferite enoriașilor, fiind cea mai mare cantitate de aghiasmă, din ultimii 18 ani, pregătită de Arhiepiscopia Tomisului. “ Oamenii vin și nu poți să îi refuzi. Am început de la 50.000, am continuat cu 75.000, 100.000 şi am tot crescut şi iată, de la 50.000,“  a explicat Arhiepiscopul Tomisului.

După slujba de sfințire, apa  va fi apoi îmbuteliată în 200.000 de PET-uri ce vor fi așezate în formă de cruce pe faleza Cazinoului. Alți 150.000 de litri de apă vor fi descărcați în 18 butoaie, sfințite de șapte ori de IPS Teodosie. Duminică, de Bobotează, la ora 8:50, IPS Teodosie va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala „Sf. Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.

La sfârșitul slujbei de Bobotează, IPS Teodosie va urca pe o șalupă și va arunca trei cruci din lemn în apele mării, iar care le vor recupera vor primi obiecte religioase și bani. Apoi, sticlele cu apă sfinţită vor fi oferite credincioșilor. Cei care nu pot ajunge la Slujbă vor lua apa sfințită din butoaiele purtate de carele trase de cai, de măgari şi de boi, care vor străbate străzile principale ale orașului.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS