Cântăreața Whitney Houston, comemorată de prieteni și familie la o biserică din Newark

Nume importante din showbiz îşi vor lua adio de la Whitney Houston într-o ceremonie ce va fi transmisă online.

Inițial, se vorbea iniţial de o ceremonie grandioasă pe o arenă cu 18 mii de locuri. Familia a hotărât până la urmă să organizeze funeralii în cerc restrâns, unde accesul se va face doar pe bază de invitaţie.

Printre cei care îi vor aduce un ultim omagiu lui Whitney Houston se numără Aretha Franklin şi Stevie Wonder. Fiecare va avea un recital în onoarea artistei. Kevin Costner, care a jucat alături de Whitney Houston în celebrul film ‘Bodyguard’, va rosti un discurs în cadrul ceremoniei. Se vor alătura asistenţei şi realizatoarea tv Oprah Winfrey, cântăreaţa Alicia Keys şi producătorul artistei, Clive Davis.

Funeraliile vor avea loc la o biserică din Newark, unde Whitney obişnuia să cânte în copilărie. Pastorul care va rosti elogiul funerar va fi Marvin Winans, prieten al lui Whitney Houston şi cântăreţ de muzică gospel la rândul său. El este cel care a căsătorit-o pe diva pop cu Bobby Brown în 1992.

Cei care nu se numără printre invitaţi vor fi ţinuţi la distanţă. Poliţia locală a confirmat că străzile din jur vor fi închise traficului pe toată perioada ceremoniei. O cameră de filmat a primit autorizaţia de a înregistra ceremonia din interiorul bisericii. Funeraliile vor fi difuzate în direct, inclusiv pe internet.

Whitney Houston a murit sâmbăta trecută într-un hotel din Los Angeles. A fost găsită fără viață în cadă, în ajunul premiilor Grammy la care cântăreaţa urmA să ia parte.