Canionul Sapte Scari s-a deschis ieri pentru turisti

Obiectivul, cel mai cunoscut dintre cele situate în Masivul Piatra Craiului, a fost luat cu asalt de iubitorii de drumeții montane.

După ce a fost închis timp de un an pentru reabilitare, la deschiderea de ieri a obiectivului au fost prezenţi foarte mulţi iubitori de drumeţii montane, veniţi din toate colţurile ţării.

Canionul Sapte Scari, situat în apropierea Braşovului este un traseu extrem de apreciat de turiştii care vizitează zona. Defileul este săpat in calcar şi este alcătuit din şapte etaje cu înaltimi cuprinse intre 2 şi 15 metri. Aici există şapte cascade care crează un peisaj deosebit. Canionul are o lungime de 160 de metri şi este situat la o altitudine de 948 de metri.

Reabilitarea obiectivului, care a durat aproape 1 an, a însemnat o investiţie de peste 300.000 de lei şi a fost efectuată pentru ca turiştii să îl poată tranzita în condiţii de siguranţa.

Autorităţile promit continuarea investiţiilor in acest defileu, iar montarea unei tiroliene de 2 kilometri este planul următor pe lista reprezentanţilor Regiei padurilor.