Confidenţialitate

Candidații la funcțiile de director de școală au la dispoziție încă 5 ore pentru a depune actele necesare

Candidații pentru funcția de director de școli care nu au reușit să trimită toate documentele cerutepot face acest lucru, din nou, luni până la ora 17.

Din cauza unor erori informatice, candidații nu și-au putut încărca toate actele pe platforma online pusă la dispoziție de Ministerul Educației.

Termenul a expirat pe 3 octombrie, însă Ministerul a pus la dispoziție alte 5 ore în care se poate depune documentația cerută.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Educației, Mirabela Amarandei, spune că, în acest fel, se vine în sprijinul celor respinși din cauza erorilor materiale.

Pe de-o parte, au fost situații în care acești candidați au încărcat alte documente decât cele cerute la dosar, unele documente nu au putut fi deschise ori documente omise în propriile dosare. Deci vorbim de erori materiale.  Și atunci am decis în această dimineață ca în intervalul orar 12-17  toți acești candidați să prezinte comisiei județene de organizare a concursului documentele pentru care au fost respinși” a explicat, la Europa FM, Mirabela Amarandei.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Luni, în fața sediului Ministerului Educației, a avut loc și un protest spontan: câteva zeci de profesori au cerut amânarea concursului pentru directorii de școli.

Cadrele didactice au cerut, între altele, să li se permită celor care au fost respinși la concurs să facă dovada actelor prin care s-au înscris.  ”Concursul merge mai departe” – le transmite Ministerul Educației.

Nu se pune problema amânării sau anulării concursului, am luat această decizie în această dimineață tocmai pentru a veni în întâmpinarea acestor situații mai sus semnalate. Concursul se ține pe metodologia aprobată și pe calendarul aprobat. Așteptăm candidații pe 12 octombrie pentru susținerea probei scrise”, a adăugat reprezentanta Ministerului Educației.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Amintim, comisia de învățământ din Senat a încercat să blocheze organizarea concursului. De aceeași părere sunt și sindicaliștii.

Ministrul Mircea Dumitru susține însă că acest concurs este important tocmai pentru că depolitizează conducerile unităților de învățământ.