Confidenţialitate

PSD și PNL nu au decis deocamdată candidatii la alegerile pentru primăriile din București: „Dacă ar fi să stabilim un candidat comun, avem nevoie de evaluare” | AUDIO

Partenerii politici au ajuns la un calendar electoral după discuții intense. Ce decizii s-au mai luat în coaliție și care au fost explicațiile liderilor PNL și PSD ne spune Ana Stanciu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Nicolae Ciucă, președintele PNL a încercat să explice cum s-a ajuns la acest rezultat după ce anul trecut liberalii susțineau că vor merge singuri la fiecare scrutin.

„Ceea ce s-a întâmplat acum este o mișcare tactică, ținând cont de tot ceea ce se întâmplă de jur împrejurul nostru”, a declarat Nicolae Ciucă.

La rândul său, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a amintit că cea mai mare prezență la vot a electoratului este cea de la alegerile pentru primari, consilieri locali și județeni.

PNL și PSD vor merge la alegerile locale pe liste separate, dar pentru europarlamentare vor avea o listă comună. Cine va deschide această listă și cum se va face alocarea candidaturilor pentru fiecare partid în parte – urmează să fie negociat.

„În acest moment nu am discutat nici nume, nici modul în care vor fi împărțite aceste poziții”, a spus Nicolae Ciucă.

„Mi-aș dori foarte mult să găsim o doamnă care să deschidă lista de europarlamentare – nici membră PSD, nici membră PNL”, a spus Marcel Ciolacu.

PSD și PNL nu au decis deocamdată cu ce candidati  vor merge la alegerile pentru primăriile din București

„Nu am ajuns să discutăm în detaliu și, dacă ar fi să stabilim un candidat comun, avem nevoie de evaluare, de sondare”, a spus Nicolae Ciucă.

„Vorbim de cele mai competente persoane de a conduce administrația”, a adăugat Marcel Ciolacu.

Alegerile parlamentare rămân programate în luna decembrie.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Nicolae Ciucă, despre alegerile prezidențiale: Eu sunt membru PNL și voi vota un candidat al acestui partid | AUDIO