Confidenţialitate

Când revin în țară Ilinca și Alex Florea, reprezentanții României la Eurovision 2017

Duminică, Ilinca Băcilă şi Alex Florea, reprezentantii României în concursul Eurovision, Mihai Alexandru, compozitorul piesei „Yodel It!” și Iuliana Marciuc, şefa delegaţiei României la Eurovision 2017, vor susţine o conferinţă de presă cu ocazia întoarcerii de la Kiev.

Evenimentul va avea loc la aeroportul Otopeni, la terminalul Sosiri, începând cu ora 17.00.

Membrii delegaţiei României la Eurovision anunță că vor dezvălui primele impresii după încheierea concursului, vor acorda autografe şi vor face poze cu fanii care îi vor aştepta la revenirea în ţară.

Locul 7 pentru România în finala Eurovision

La votul telespectatorilor, Ilinca și Alex Florea cu ”Yodel It” au primit 224 de puncte. Juriile naționale au punctat astfel România, în finala Eurovision 2017: 3 puncte – Azerbaidjan, 3 puncte din Letonia, 10 puncte din Muntenegru, 3 puncte din Albania, 5 puncte din Malta, 4 puncte din Macedonia, 6 puncte din Grecia, 12 puncte din Republica Moldova, 3 puncte din Bulgaria, 1 punct din Olanda și 8 puncte din Irlanda.

“Din 2010, de la rezultatul extraordinar pe care Paula Seling şi Ovi l-au obţinut la Oslo, România nu s-a mai clasat între primele zece ţări la Eurovision.

Mai mult, forte important este pentru noi votul publicului, care ne-a clasat pe poziţia a cincea. Le mulţumesc în mod special fanilor din Australia, Austria, Azerbaidjan, Belarus, Danemarca, Polonia, Spania şi Ucraina, de unde am primit cele mai multe voturi. Aşadar, am avut dreptate: întreaga Europă, şi nu numai, a yodelit împreună cu noi!”,  comentează Iuliana Marciuc, şefa delegaţiei României la Eurovision 2017.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi – Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006).

Melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision (172 de puncte) este ”Tornero”, interpretată de Mihai Trăistariu.

Din cauza problemelor financiare ale TVR, anul trecut România nu a fost prezentă pe scena Eurovision. Ultima dată, România a ajuns în finala Eurovision Song Contest cu trupa Voltaj și piesa ”De la capăt” (Vezi prestația Voltaj din finala Eurovision 2015).  Atunci, Voltaj s-a clasat pe locul 15.