Cancerul esofagian

Cancerul esofagian este o afecțiune diagnosticată din ce în ce mai des, iar unul dintre factorii de risc implicați în dezvoltarea acestuia este boala de reflux gastroesofagian.

Refluxul gastroesofagian are loc atunci când conținutul acid din stomac ajunge în esofag. Principalul simptom este o senzație de arsură care poartă numele de pirozis și apare în spatele sternului sau în partea superioară a abdomenului, în special după masă. Alte simptome includ greața, salivația excesivă sau tusea cronică.

Deși în cele mai multe cazuri evoluția este favorabilă, transformările care pot avea loc în timp pot conduce la dezvoltarea cancerului esofagian. Semnalele de alarmă sunt dificultatea și durerea apărute la înghițirea alimentelor, regurgitațiile și pierderea în greutate.

Medicul gastroenterolog vă poate ajuta să tratați refluxul gastroesofagian și să preveniți complicațiile acestuia. Uneori este necesară endoscopia digestivă superioară, o investigație sigură și o foarte bună cale de a examina esofagul, stomacul și duodenul.