Confidenţialitate

Canada: Stare de urgență în Ottawa, din cauza protestelor camionagiilor față de restricțiile sanitare | VIDEO

Numărul șoferilor care demonstrează l-a depășit pe cel al polițiștilor. Blocada din centrul orașului durează de 10 zile. Vaccinarea este obligatorie pentru camionagii canadieni care efectuează curse în Statele Unite.

Primarul capitalei Ottawa a declarat stare de urgenţă din cauza protestelor camionagiilor împotriva măsurilor sanitare. Edilul Jim Watson consideră că situația a scăpat de sub control.

La postul de televiziune CBC, primarul a spus că starea de urgență le dă mai multe unelte polițiștilor și angajaților din administrație în contextul manifestațiilor.

Protestatarii blochează străzile din centrul oraşului, claxonează și lansează focuri de artificii. Poliția a fost criticată pentru că nu a ştiut să prevină paralizarea Capitalei.

Forțele de ordine au anunțat că vor să împiedice aprovizionarea camionagiilor, în special cu combustibil. Au spus că vor recurge și la arestarea celor care îi ajută pe protestatari.

Mişcarea este numită „Convoiul libertăţii”. A pornit de la sfârșit de ianuarie, în semn de protest față de decizia de a obliga șoferii de camion să fie vaccinaţi anti-COVID pentru a trece frontiera dintre Canada şi Statele Unite.

În timp, manifestația a devenit mai mare. Oamenii își spun nemulțumirea față de măsurile sanitare în ansamblu. Unii dintre ei scandează și împotriva guvernului lui Justin Trudeau.

Protestele s-au extins în weekend din Ottawa și în alte orașe  mari din Canada.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Ani Sandu

Sursa foto: Twitter / Ottawa Police

Citește și: Cancelarul german, la Casa Albă