Confidenţialitate

Canada oferă Ucrainei un ajutor de 25 de milioane de dolari

Canada va oferi Ucrainei un ajutor de 25 de milioane de dolari, destinat unor programe umanitare şi dezvoltării democraţiei.

Anunțul a fost făcut de ministrul canadian de Externe, Rob Nicholson, în timpul unei întrevederi cu preşedintele ucrainean Petro Poroşenko.

Soluţionarea conflictului din estul Ucrainei “este una din priorităţile politicii externe a Canadei”, a dat asigurări şeful diplomaţiei canadiene.

La rândul său, Petro Poroşenko a subliniat că “Ucraina respectă Acordul de la Minsk, cu toate că cealaltă parte, rebelii proruşi, îl încalcă”.

Liderul de la Kiev a mulţumit Canadei pentru oferirea de sprijin militar şi logistic, precum şi pentru trimiterea a 200 de instructori în Ucraina în scopul antrenării forţelor ucrainene.

După anexarea, în martie 2014, de către Rusia a peninsulei ucrainene Crimeea şi izbucnirea conflictului armat în estul Ucrainei, Guvernul de la Ottawa a impus sancţiuni Moscovei şi s-a pronunţat constant în favoarea apărării integrităţii teritoriale şi a suveranităţii statului ucrainean.