Canada, lovită de furtuni de zăpadă şi ger

Ministerul Afacerilor Externe  informează cetăţenii români care tranzitează, călătoresc sau se află pe teritoriul Canadei că Ministerul Mediului local a emis alerte de temperaturi extreme pentru mai multe zone din Ontario (inclusiv Toronto), Quebec şi Manitoba.

De joi până sâmbătă sunt prognozate temperaturi minime de minus 30 de grade Celsius, pe alocuri mai scăzute.

Pentru provinciile atlantice (Nova Scotia, Newfoundland şi Labrador, Prince Edward Island, New Brunswick) şi zone din Quebec au fost emise pentru zilele de joi şi vineri avertizări de furtuni de zăpadă şi vânt puternic, cu rafale de 80 – 110 kilometri la oră, arată sursa citată.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea site-ului Ministerului Mediului din Canada https://weather.gc.ca/warnings.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Misiunii diplomatice a României în Canada: +16137899361, +16137894038 şi +16137898567, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Ambasadei României la Ottawa: +16135581746.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet https://ottawa.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS