Confidenţialitate

Canada depăşește pragul a 10.000 de decese asociate COVID-19

Aflată în mijlocul celui de-al doilea val epidemic, Canada a depăşit, marţi seara, pragul de 10.000 de decese asociate COVID-19, relatează AFP.

Peste 90% din cazurile mortale au fost înregistrate în cele mai mari două provincii din ţară, Ontario şi, mai ales, Quebec, epicentrul pandemiei de coronavirus din Canada.

Canada a depistat până la acest moment, 222.670 de infecții cu SARS-CoV-2.

Premierul Justin Trudeau a recunoscut, în cadrul unei conferinţe de presă, oboseala instalată în rândul populaţiei, odată cu creşterea rapidă a numărului de noi cazuri şi a înăspririi măsurilor în întreaga ţară menite să reducă răspândirea pandemiei.

‘Niciunul dintre noi nu vrea să fie la conferinţele de presă cu măşti, cu explicaţii despre (…) înmulţirea cazurilor în şcolile noastre, a creşterii restricţiilor care ne limitează, ne deranjează în viaţa noastră de zi cu zi’, a spus șeful guvernului de la Ottawa.

‘Nu va fi uşor’, a avertizat Justin Trudeau. ‘Vine Crăciunul. Probabil că în mai multe părţi ale ţării nu ne vom putea reuni cu familiile noastre, chiar dacă suntem foarte atenţi în săptămânile următoare. Însă, cine ştie’, a afirmat el.

‘Trebuie să ne facem cu toţii datoria’, a mai spus Trudeau. ‘Dacă vrem cu adevărat să o facem şi dacă facem tot posibilul, vom reuşi’, a concluzionat premierul canadian.