Confidenţialitate

Campanie de vaccinare pentru români din Italia: ”Nu mai credeți povești de la șoșocii și simionii care trimit oamenii la moarte”

În Italia a început o campanie de promovare a vaccinării împotriva Covid 19 în regiunea Toscana.

Vizați sunt românii, în special pe femeile care îngrijesc bătrâni italieni la domiciliul acestora, pentru că interesul pentru vaccinare în rândul acestei categorii este foarte mic. În regiunea Toscana din Italia, procentul de vaccinare este foarte mic în rândul femeilor care îngrijesc bătrâni italieni la domiciliul acestora, consideră autoritățile sanitare din Italia.

Doar în provinciile Arrezo și Grosseto sunt înregistrate 4.118 de românce care fac această muncă, si sub 60 % sunt vaccinate cu cel puțin o doză, deși Italia a vaccinat peste 75% din populație.

Așa că medici și europarlamentari români s-au implicat într-o campanie de promovare a imunizării.  În cadrul conferinței de presă a fost difuzat mesajul video al europarlamentarului român Nicu Ștefănuță: „Vaccinul este singura soluție care ne mai rămâne pentru a evita să mergem la terapie intensivă sau, mai rău, la cimitir. Vă rog să nu mai credeți tot felul de minciuni pe care le auziți”, a spus el adresându-se compatrioților săi din Italia.

Campania de vaccinare a folosit toate instrumentele posibile: centre de vaccinare, centre de dimensiuni medii, puncte de vaccinare pentru cei fragili, centre în școli, fabrici, zone artizanale, centre comerciale, cantine, plaje și petreceri.