Confidenţialitate

”Camionul Morții”: Marea Britanie a solicitat Vietnamului asistență pentru identificarea celor 39 de victime

Marea Britanie a trimis dosarele a patru victime către autoritățile din Vietnam. Astfel, solicită asistență pentru identificarea a patru dintre cele 39 de persoane găsite moarte săptămâna trecută într-un camion în comitatul britanic Essex, a anunţat luni Guvernul vietnamez, potrivit Reuters.

Ministrul adjunct de Externe, Bui Thanh Son, a declarat că Ministerul Securității Publice a primit dosarele pentru patru persoane din partea Marii Britanii, în căutarea „coordonării cercetării”. „Ministerul Afacerilor Externe rlaborează dosare cu posibile victime, dar până în prezent nu au existat motive de confirmare a cetăţenilor vietnamezi în rândul victimelor.”, a spus Bui Thanh Son

Maurice Robinson, în vârstă de 25 de ani, originar din Irlanda de Nord, a fost arestat miercuri la scurt timp după ce cadavrele au fost descoperite. Autoritățile britanice colaborează cu cele vietnameze pentru identificarea victimelor, însă nu au fost publicate oficial informații despre identitatea sau naționalitatea niciuneia dintre victime.

Forțele de ordine din comitatul britanic Essex au anunțat miercuri descoperirea a 39 de cadavre umane în interiorul unui container al unui camion în Essex. Inițial, autoritățile britanice au bănuit că migranții găsiți morți în camion erau de origine chineză, însă ulterior au ajuns la concluzia că aceștia ar putea fi vietnamezi.