Camera Deputaţilor: Încercăm să rezolvăm problema ghizilor pentru a redeschide Palatul Parlamentului

Secretarul general al Camerei Deputaţilor, Silvia Mihalcea, a declarat că mâine, în şedinţa Biroului Permanent al forului, se va discuta o propunere privind rezolvarea situaţiei ghizilor Palatului Parlamentului, după ce contractele acestora au expirat, iar vizitarea clădirii a fost suspendată.

“E o chestiune moştenită, să spun aşa, la începutul mandatului meu, de acum maximum 10 zile. Pentru rezolvarea situaţiei am avut mai multe întâlniri cu reprezentanţii Ministerul Finanţelor, la nivel de secretari de stat, cu sprijinul preşedintelui Comisiei de buget, cu reprezentanţii ITM. Am ajuns la o concluzie şi va fi prezentată mâine Biroului Permanent o propunere pentru a fi adoptată şi a vedea pe mai departe paşii concreţi de rezolvat. Eu cred că va fi cu celeritate rezolvată”, a spus secretarul general.

Ea a afirmat că Parlamentul avea angajaţi 50 de ghizi, cu un program flexibil, care asigurau organizarea vizitelor.

Silvia Mihalcea a spus că s-a ajuns în această situaţie din cauza unei probleme “de natură fiscală“, fără a da mai multe explicaţii.

Se va rediscuta şi salarizarea ghizilor, potrivit secretarului general, care a afirmat că în ultimii ani numărul de turişti a fost în permanentă creştere, ajungându-se între 2012-2016 la un număr de peste un milion de vizitatori.

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor se va reuni marţi dimineaţă pentru a rezolva „o situaţie de urgenţă administrativă”, în condiţiile în care, din 1 februarie, nu mai sunt ghizi pentru vizitele la Palatul Parlamentului şi trebuie să se organizeze un concurs pentru angajarea acestora, a anunţat secretarul Camerei Ioana Bran.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS