Confidenţialitate

Camera Deputaților: Dispute din cauza programului „Masa caldă” în școli, blocat deocamdată I „Din șpaga d-lui Buzatu, se acorda masa caldă pentru 83.000 de copii”

Programul „Masa Caldă” în școli, rămâne, deocamdată, blocat. A rămas la stadiul de proiect pe hârtie în acest an școlar pentru că guvernanții au prevăzut fondurile necesare doar până în iunie. Acum, ministerul Educației pregătește normele pentru continuarea programului în această toamnă, dar masa caldă nu ajunge încă la elevi, deși este a treia săptămână de școală.

Deputatul USR Andrei Miftode :

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Opoziția a cerut ca banii necheltuiți pentru „Masa caldă” să poată fi folosiți tot pentru elevi și să nu aibă alte destinații. Nicio surpriză, propunerea a fost respinsă.

Reprezentanții USR au făcut un calcul  și susțin că banii care ar fi fost luați recent ca mită de către baronul PSD din Vaslui, Dumitru Buzatu, ar fi ajuns pentru un asemenea program.

Deputatul Filip Havârneanu:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Opoziția a reclamat și faptul că site-urile care vând lucrări de licență sau doctorate funcționează fără probleme și în noul an de învățământ și că noile Legi ale Educației, care nici nu au intrat în vigoare, au fost deja modificate prin ordonanță de urgență, vizate de modificări fiind prevederi care afectau așa-numitele „fabrici de lucrări de licență sau de doctorate”, spune deputatul USR Andrei Miftode:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În prezent, programul este oprit în lipsa bugetului necesar. Guvernul a anunțat prin Ministerul Educației că se lucrează la hotărârea care ar urma să permită funcționarea programului în această toamnă.