Camera Deputatilor a aprobat introducerea tichetelor de vacanta pentru bugetari

Acestea vor putea fi folosite numai pentru destinațiile interne, nu și pentru vacanțele în străinătate.

Camera Deputaților a aprobat introducerea tichetelor de vacanță pentru bugetari.

În fiecare an, angajații de la stat vor primi în loc de prime de vacanță, tichete în valoare de până la 6 salarii minime pe economie.

Acestea vor putea fi folosite numai pentru destinațiile interne, nu și pentru vacanțele în străinătate.

Tichetele de vacanță vor fi acordate de instituții publice, regii autonome, companii naționale și societăți comerciale la care statul este acționar majoritar. Valoarea tichetelor acordate bugetarilor nu va putea depăși 6 salarii minime pe economie, adică 5.100 de lei.

Tichetele sunt nominale și nu pot fi făcute cadou altcuiva. În plus, vor putea fi folosite doar în pensiunile agroturistice și în hotelurile din România. Măsura vine și în sprijinul operatorilor din turism, a spus ministrul Turismului, Florin Jianu.

Agențiile de turism vor putea percepe un comision de până la 10 la sută din valoarea tichetelor de vacanță. Ideea acestor tichete a fost lansată în 2009, de ministrulu turismului de atunci, Elena Udrea. Un an mai târziu, din cauza crizei economice, guvernul le-a interzis instituțiilor publice să mai acorde angajaților, tichete de vacanță, de masă sau tichete cadou