Confidenţialitate

Camera Deputaţilor a adoptat moţiunea simplă împotriva ministrului Educaţiei | AUDIO

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, moţiunea simplă ”Pas cu pas am ajuns în colaps educaţional – PNL a creat România NeEducată” împotriva ministrului Educaţiei, Monica Anisie.

Moțiunea simplă a fost adoptată cu 172 voturi ”pentru”, 90 ”împotrivă” şi 47 abţineri.

În textul documentului, Pro România şi PSD au cerut demisia Monicai Anisie, acuzând-o de “lipsă de viziune şi de strategie, care a făcut ca elevii, studenţii, părinţii şi profesorii să trăiască în panică şi nesiguranţă”.

Reprezentanţii Puterii şi cei ai Opoziţiei s-au acuzat reciproc că în ultimii 30 de ani nu s-au preocupat de reformarea sistemului de învăţământ.

“Blestemul Romaniei este ca atunci când avem cea mai mare criză în educație, avem – cel mai probabil cel mai slab ministru din ultimii 30 de ani. Au mai fost miniștri slabi, dar, din păcate, ca doamna Anisie nu am mai avut. Din păcate, în această vară vom avea trei examene extrem de importante, evaluarea națională, bacalaureatul și titularizarea profesorilor. Doamna ministru a picat toate cele trei exemene deja. Problema este, însa ca acest lucru va afecta zeci de mii, sute de mii de copii, de parinti si de profesori”, afirmă Victor Ponta, președintele Pro Romania.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Florin Roman, șeful grupului PNL din Camera Deputaţilor a fost cel care a dat replica.
“În timp ce Cati Andronescu a nenorocit învățământul profesional, Monica Anisie a fost primul ministru al educației care a avut curajul sa spuna <>. Va repet, nu am terminat, vom termina la alegerile parlamentare, cand trebuie sa ne ducem lupta până la capat ca să încheiem o dată pentru totdeauna cu regimul Dragnea”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Amintim, marți, și Senatul a adoptat o moțiune simplă la adresa ministrului de Interne, Marcel Vela.

Adoptarea unei moţiuni simple nu duce însă la demiterea obligatorie a ministrului.