Confidenţialitate

Călin Popescu Tăriceanu nu vede scumpirile la carburanți

Al doilea om în stat afirmă că benzina și motorina nu s-au scumpit după ce Guvernul a introdus supra-acciza.

Președintele Senatului susține că, în momentul în care a alimentat mașina, nu ar fi plătit mai mult.

„Eu nu am văzut nicio scumpire la carburanți. Știu că s-au întâmplat anumite majorări de prețuri sau micșorări de prețuri.

Aveți mașină? Vă duceți la benzinărie să cumpărați benzină sau motorină? Nu? Păcat, eu mă duc!  Sunt niște diferențe de preț foarte mari între diferite rețele de distribuție și între stațiile de benzină care sunt în București și în alte zone din țară.

Care a fost intenția noastră când s-a eliminat acciza la carburanți? Să scadă prețurile și am văzut că nu au scăzut. Dacă efectul benefic la nivelul cetățenilor nu se realizează, înseamnă că companiile pot să resoarbă creșterea accizei în preț. Și așteptăm să facă lucrul ăsta”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

El a spus că nu este de acord cu ceea ce s-a întâmplat la Comisia de buget a Senatului, unde s-a acceptat eliminarea supraccizei la carburanţi.

Guvernul a aprobat, în şedinţa din 30 august, majorarea accizelor la carburanţi în două etape – de la 15 septembrie şi 1 octombrie.

Evoluția prețului carburanților în România

Comparativ cu luna trecută, prețul mediu al unui litru de benzină s-a majorat cu 5.8%, iar un plin costă astăzi, în medie, cu peste 13 lei mai mult decât în urmă cu 30 de zile.

În cazul motorinei, prețul mediu al unui litru a crescut și mai mult, cu 6.7%, ceea ce înseamnă că un plin este cu peste 15 lei mai mult decât în urmă cu 30 de zile, după cum arată datele comparative adunate de site-ul peco-online.ro.