Călin Popescu Tăriceanu îşi ia concediu în ajunul şedinţei pe tema suspendării şefului statului

Conducerea Senatului va fi asigurată, în perioada 9 – 11 iulie, de senatorul social-democrat Adrian Ţuţuianu, relatează Agerpres.

Potrivit unei decizii publicate în Monitorul Oficial, Călin Popescu-Tăriceanu i-a încredinţat atribuţiile vicepreşedintelui cemerei superioare a legislativului, Adrian Ţuţuianu.

Luni este programată şedinţa coaliţiei PSD-ALDE în care va fi dezbătut subiectul suspendării şefului statului, după cum anunţa liderul PSD, zilele trecute.

Liviu Dragnea îl acuză pe Klaus Iohannis că încalcă legea fundamentală pentru că întârzie să o destituie pe Laura Kovesi de la conducerea Direcţiei Anticorupţie.

Demersul ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, a fost încuviinţat de Curtea Constituţională. Judecătorii acesteia au stabilit că preşedintele are doar un rol de constatare a legalităţii procedurii de revocare a unui procuror şef.

Ulterior, şeful statului a declarat că va citi de mai multe ori motivarea CCR până o va înţelege, atrăgând atenţia că la o primă lectură au fost constatate mai multe probleme pentru care sunt necesare răspunsuri în urma unei largi consultări, la finalul căreia nu este exclusă organizarea unui referendum.

Plenul Senatului a aprobat, joi, programul de lucru al acestei Camere până la finalul sesiunii extraordinare.

„De luni, 9 iulie, până joi, 12 iulie, vor avea loc lucrări în comisiile permanente pentru avizarea unor proiecte de lege, propuneri legislative, documentare şi soluţionarea unor probleme repartizate comisiilor. Acelaşi program va fi şi pentru perioada 16 – 19 iulie”, a anunţat, joi, în plen, Adrian Ţuţuianu, preşedintele de şedinţă.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS