”CALIGULA”, de Albert Camus – în premieră la Teatrul Naţional Târgu-Mureş

Amănunte – joi, 23 octombrie, în emisiunea ‘Drum cu prioritate’, de la ora 17.00, la Europa FM. Interviurile integrale cu artiștii care pun în scenă ‘CALIGULA’ la Târgu Mureș – le găsiți pe site-ul nostru, europafm.ro, secțiunea Emisiuni, Drum cu Prioritate – TEATRU.

Spectacolul ‘CALIGULA‘, de Albert Camus, în regia lui Tufan Imamutdinov, producție a secției maghiare a Teatrului Naţional Târgu-Mureş (compania ‘Tompa Miklós’) are premiera vineri, 24 octombrie 2014, la ora 19.30.

Protagonist este actorul Barna Bányai Kelemen ( fișier AUDIO 1 – interviu integral).

Piesa ‘CALIGULA’ prezintă tragedia unui tiran, care duce libertatea la extrem și care devine, treptat, responsabil de tot mai multe tragedii. Și totul în încercarea – nereușită – de a găsi sensul acţiunilor omeneşti.

Despre noua montare ne vorbește Dimitri Bogomaz, asistent regie (fișier AUDIO 2 – interviu integral).

Spectacolul se joacă în limba maghiară. Se asigură supratitrare în limba română.

Colaborarea regizorului rus Tufan Imamutdinov cu Teatrul din Târgu-Mureș nu este prima.

În 2012 a regizat comedia ‘Căsătoria’, de Gogol (producție a secției române). În 2013 a semnat regia tragicomediei ‘ Moartea lui Tarelkin’, de A.S. Kobîlin ( producție a secției maghiare).

____________________________________________________

Alături de Barna Bányai Kelemen, din distribuţie mai fac parte actorii Ágnes Lőrincz, Csaba Ciugulitu, Ernő Galló, András Györffy, Gábor Tollas, Ferenc Szélyes, Attila Gáspárik, Csaba László, László Kilyén, Orsolya Moldován, Barna Bokor, Csaba Boros, András Korpos, Balázs Varga, László Zsolt Bartha.

Compozitor: Csaba Boros

Decor şi costume: Liliya Baymashkina

Asistent regie: Dimitrii Bogomaz

Coregraf: Johanna Bodor