California: Evacuări în masă din cauza riscului de producere a unor inundații

Autoritățile californiene spun ca aproximativ 21.000 de oameni au fost evacuați din cartierele de sub dealurile descoperite de incendiul Thomas – cel mai mare incendiu din California – după ce Serviciul Naţional de Meteorologie din Statele Unite a emis un avertisment de ploi abundente, posibile viituri şi alunecări de teren în zonele afectate recent de foc.

Directorul Oficiului Teritorial de Urgență din Santa Barbara, Robert Lewin, cere locuitorilor din Summerland, Carpinteria și Montecito să plece până după-amiază.

Lewin declară că inundațiile pot transforma pârâurile – care sunt în mod normal secate – în râuri distrugătoare de noroi și de resturi care pot spăla drumuri și distruge casele.

Furtuna care vine din Golful Alaskăi ar putea aduce precipitații de până la 10 centimetri în nordul Californiei, care încă se recuperează după incendiu, a declarat  meteorologul Serviciului Naţional de Meteorologie din Statele Unite, Steve Anderson.

Incendiul Thomas a izbucnit pe 4 decembrie și a devastat o suprafaţă de peste 1.100 de kilometri pătraţi şi a distrus mai mult de 1.000 de clădiri și a ucis doi oameni, dintre care un pompier.

Pompierii din Los Angeles au participat la misiuni în cadrul cărora au fost distribuiţi peste 200.000 de saci locuitorilor din aceste zone, pentru a-i ajuta să se pregătească pentru aceste fenomene naturale periculoase.

Surse: apnews.com / dpa-international.com / Foto: time.com
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS