Confidenţialitate

Calendarul pentru simulările la examenele naționale din anul școlar 2023, anunțat de Ministerul Educației | AUDIO

Ministerul Educației anunță calendarul pentru simulările la examenele naționale din acest an școlar. Prima va fi pe 20 martie: este vorba de proba scrisă la limba și literatură română din cadrul Evaluării Naționale.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Simularea Evaluării Naţionale va începe pe 20 martie cu proba scrisă la limba şi literatura română, iar pe 21 martie va fi susţinută proba la matematică. Rezultatele vor fi comunicate pe 29 martie.

Simularea probelor de Bacalaureat va începe pe 27 martie cu proba la limba şi literatura română, pe 28 martie urmează proba obligatorie a profilului, iar pe 29 martie proba la alegerea profilului şi specializării. Aici rezultatele vor fi afișate pe 6 aprilie.

Rezultatele de la simulări vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ: prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral. Notele nu se trec în catalog.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Proiectele de legi ale Educației, ținute ascunse. Jurnalist Edupedu: „Vedem o secretizare inexplicabilă pentru secolul în care trăim” | AUDIO