Confidenţialitate

Călătoria a peste 70 de orfani din Ucraina către un loc ferit de bombe

Una dintre probleme războiului din Ucraina a fost evacuarea persoanelor vulnerabile – cu dizabilități, orfani sau vârstnici.

Publicația Ukrainska Pravda publică povestea unor copii de la un orfelinat din Kramatorsk în încercarea de a fugi într-un loc sigur.

Conducerea orfelinatului Antoșka din Kramatorsk a încercat să-i ducă într-un loc ferit de război pe cei peste 70 de copii, mulți cu vârste între câteva zile și 4 -5 ani, încă din prima zi.

Potrivit ziarului Libertatea, care preia reportajul din Ukrainska Pravda, copiii mai mari au mai avut de suferit în războiul din 2014, privind ocuparea Crimeei.

Acum, însă, era aproape imposibil ca cei 13 angajați ai orfelinatului să ducă și să aibă grijă pe un drum lung și plin de pericole de 70 de copii.

Așa că au mers în gara din Kramatorsk, plină de oameni care încercau să părăsească orașului, cu următorul apel: Căutăm femei care să ne țină copiii în brațe.

În scurt timp, au găsit 30 de femei care i-au ajutat. Era o femeie la 3 copii. Călătoria a durat 36 de ore. Până la o mânăstire lângă Cernăuți, unde copiii sunt acum în siguranță.