Calarasi – Mai multe persoane ar fi vandut tigari fabricate din tutun aruncat la groapa de gunoi din Chiajna

La locuințele lor au fost găsite 9 tone de tutun și dispozitive pentru fabricarea țigărilor.

Mai multe persoane din județul Călărași au ajuns pe mâna polițiștilor după ce ar fi vândut țigări fabricate din tutun aruncat la groapa de gunoi.

În plus, aceștia adunau de la groapa de gunoi și conserve expirate care, cel mai probabil, ajungeau apoi din nou la vânzare.

Membrii rețelei sunt cercetați pentru evaziune fiscală după ce ar fi colectat tutunul aruncat la groapa de gunoi din Chiajna, fabricau țigări pe care intenționau apoi să le vândă pe piața neagră, la jumătate de preț.

În urma perchezițiilor, au fost confiscate 3 tone de tutun, 9 dispozitive de prelucrat tutunul, peste o mie de țigarete nemarcate dar și sume de bani: 400 de dolari și aproximativ 20 de mii de lei.

Toată această afacere era coordonată de 6 persoane care angajaseră, fără forme legale, zeci de persoane care să colecteze resturile de la groapa de gunoi, spune purtătorul de cuvânt al Poliției Călărași – Ramona Tudor

Membrii rețelei mai sunt bănuiți că au luat de la aceeaşi groapă de gunoi produse alimentare, respectiv conserve expirate, pe care le-au introdus în circuitul economic.

În acest dosar, prejudiciul este estimat la 1,2 milioane lei.