Calarasi: Cazul gravidei care a murit in timpul unei cezariene – anchetat de o comisie a Ministerului Sanatatii

Așa s-ar putea afla care au fost cauzele care au dus la decesul tinerei – în condițiile în care medicul care a făcut operația susține că, probabil, moartea i-a fost cauzată de anestezie. Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a spus că a cerut unei comisii ministeriale să ancheteze acest caz.

O tânără de 24 de ani care a născut gemeni la Spitalul Județean Călărași a murit în timpul operației de cezariană, iar medicul care a făcut intervenția susține că, probabil, decesul a fost cauzat de anestezie.

Familia tinerei susține că femeia a mers la spitalul din Călărași pentru a naște și că, în primă fază, ea nu a putut fi băgată în sala de operație din cauză că încăperea fusese inundată după ce o conductă s-a spart.

Gravida a fost dusă pentru operația de cezariană într-o altă sală, la un alt etaj din spital, iar după câteva zeci de minute asistentele au ieșit din sală cu copiii, doi gemeni.

Ulterior familia a fost anunțată despre decesul femeii, în vârstă de 24 de ani.

Familia tinerei spune că, la ieșirea din sala de operație, medicul obstetrician le-a spus că el și-a ‘făcut treaba’ și că anestezistul este cel va trebui să o trezească pe femeie.

Potrivit unor surse medicale, citate de Mediafax, în timpul operației, femeia a făcut stop cardio-respirator, în urma anesteziei. Anestezistul este rezident și nu avea dreptul de a interveni fără să fie asistat.