Confidenţialitate

Cadouri și ajutoare pentru copiii de pe lângă orașele miniere din Valea Jiului și dintr-un cartier mărginaș al Hunedoarei

Asociația Copii pentru Viitor a încheiat acțiunea de distribuire a unor cadouri și ajutoare copiilor și familiilor nevoiașe de pe lânga orașele miniere din Valea Jiului (Câmpul lui Neag, Lupeni, Aninoasa, Vulcan) și dintr-un cartier mărginaș din orașul Hunedoara.

”Am distribuit pachete cu produse alimentare, dulciuri și produse de igienă personală unui numar de 220 de copii și 80 de familii, adaptând pachetele în funcție de necesitățile lor.
Copiii locuiesc în cartiere denumite colonii, de pe lângă orașele miniere din Valea Jiului și dintr-un cartier mșrginaș din orașul Hunedoara.
I-am avut ca parteneri pe Albalact, Banca Pentru Alimente București, Autonom și Delta Speed Solutions Bucuresti, cărora le mulțumim foarte frumos!
Campania va continua și în săptămânile următoare, în Ialomița, unde intenționăm să distiribuim pachete cu dulciuri și cărți unui număr de 200 de copii din mediul rural”, precizează Ancuța Iordănescu de la Asociația Copii pentru Viitor .

Oricine vrea să dea o mână de ajutor o poate face și prin intermeidul donațiilor direct pe Facebook în cadrul campaniei ”Fă să fie 1 Iunie în fiecare zi!”. Suma necesară acoperirii necesităților identificate până acum la familiile cuprinse în proiect se ridică la 15.000 de lei.

Cum au fost aleși benficiarii ajutorului?
”Copii din cartierele marginalizate si din mediul rural sunt în prima linie a riscului epidemic și economic. Aici găsim sărăcie extremă, lipsa educației, delincvență, abuz, izolare geografică, acces deficitar la resurse comunitare respectiv indiferență instituțională.

Politica de locuire pentru familiile aflate în nevoie a creat zone marginalizate, blocuri de locuințe și cartiere întregi de familii cu copii care nu dispun de mijloace de subzistență, repere comportamentale pozitive sau orizonturi de dezvoltare sănătoasă.

Multe familii nu au acces la utilități (apă sau curent), majoritatea copiilor nu fac teleșcoală deoarece nu dispun de infrastructura necesară sau controlul și supervizarea parentală. Foarte multe dintre familii trăiesc la limita subzistenței, veniturile alternative au fost întrerupte și resursele sunt pe final. Fiecare copil trebuie să se bucure de acestă zi”, explică reprezentanții Asociației Copii pentru Viitor .