Cabinetul Dăncilă, la Bruxelles

Premierul Viorica Dăncilă începe, marţi, o vizită de lucru de două zile la Bruxelles, în contextul în care, în mai puţin de o lună, România va prelua preşedinţia semestrială a Uniunii Europene.

Potrivit unui comunicat al Palatului Victoria, șefa executivului va fi însoţită de întreaga sa echipă de miniştri.

Viorica Dăncilă declarat sâmbătă, într-un interviu acordat televiziunii publice, că preluarea preşedinţiei Consiliului UE va fi un examen pentru România, iar pentru o notă mare va fi nevoie de consens între partide, iar unii politicieni să treacă „dincolo de interesul personal”.

„Întotdeauna am crezut în consens şi proiectele mari trebuie să unească clasa politică. Încă mai cred, pentru că adevăratele proiecte naţionale presupun acest lucru. (…) Acest lucru presupune să dăm la o parte interesele politice şi să ne unim pentru acele proiecte. Eu văd preluarea preşedintiţiei Consiliului UE ca pe un proiect naţional, aici e un examen pe care îl dă România în faţa Europei. Toţi vrem să obţinem o notă mare, dar acest lucru presupune un consens între instituţiile statului, clasa politică, dorinţă a fiecăruia de a ne implica în acest proiect naţional”, a declarat Viorica Dăncilă.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS