C.T. Popescu, după calificarea Simonei Halep în sferturi la Wimbledon: O nouă victorie cu o tactică strălucită (AUDIO)

”O victorie tactică strălucită” – așa a descris pentru Europa Fm – scriitorul și gazetarul Cristian Tudor Popescu, meciul Simonei Halep împotriva revelației de la Wimbledon – Cori Gauff.

”A fost o nouă victorie tactică strălucită a Simonei, după cea din meciul cu Azarenka. Simona a câștigat acest meci tactic. Acolo nu a făcut fața tânăra și incontestabil talentata – Cori Gauff. Spre deosebire de meciul cu Vika, unde Simona a trimis mingi liftate, înalte, lungi oblingând-o să greșească pe agresiva bielorusă. Aici… a atacat-o pe Cori Gauff de câte ori i s-a ivit ocazia. Nu a lăsat-o să ia inițiativa. I-a respins tentativele de a prelua controlul printr-un echilibru remarcabile între apărare și atac. În momentul în care Cori Gauff a văzut că nu are pe unde să străpungă jocul Simonei, în acel moment s-a văzut că are totuși 15 ani și nu are experiență la acest nivel. Mă bucur mult că așa cum speram, Simona a tratat foarte serios acest meci. Nu a privit-o de sus pe Cori Gauff, nu a intrat cu ideea ca va primi niște puncte cadou pentru simplu fapt că este Simona Halep”, a spus gazetarul Cristian Tudor Popescu, într-o intervenția la Europa Fm

Cristian Tudor Popescu spune că Simona Halep ar trebui să mai lucreze la serviciu, care nu a strălucit astăzi.

”În clipa de față, Simona are un joc foarte solid, compact cu un singur punct mai slab: serviciul. Ca și în meciul cu Azarenka a avut perioade de servicii greșite, a făcut multe duble greșeli pe care nu i le-a exploatat pe cât s-ar fi putut Cori Gauff. Asta aș vedea de lucrat pentru sfertul de finală cu Zhang Shuai. Simona se simte foarte bine și se aude foarte bine modul în care lovește înfundat mingea, sunetul loviturii este foarte bun – arată că Simona simte mingea, o controlează perfect”, a punctat gazetarul Cristian Tudor Popescu, într-o intervenția la Europa Fm.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Simona Halep s-a impus în două seturi în fața americancei de 15 ani, scor 6-3, 6-3. Accederea în sferturi i-a dus lui Halep 430 de puncte WTA şi 294.000 de lire sterline.

„Sunt foarte fericită că am ajuns din nou în sferturi, e un turneu special pentru mine, m-am simţit bine. Celor din tribune le-a plăcut meciul. Anul trecut a fost unul foarte bun pentru mine, am încercat şi anul trecut să joc bine pe iarbă, dar nu a fost cazul. Acum încerc să joc mai bine. O să-mi iau revanşa în faţa ei, e o şansă bună în sferturile de finală”, a declarat Simona Halep pentru Eurosport.

Următoarea adversară a lui Halep va fi chinezoaica Shuai Zhang, care a eliminat-o luni pe ucraineanca Daiana Iastremska, 6-4, 1-6, 6-2. Shuai Zhang, 30 de ani, locul 50 WTA, a atins în premieră sferturile unui turneu de Mare Şlem.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS