C.T.Popescu: Cum a dispărut din România, Ghiță poate să dispară și din Serbia. Dar nu o s-o facă

Jurnalistul și scriitorul Cristian Tudor Popescu a comentat la Europa FM anunțul potrivit căruia omul de afaceri Sebastian Ghiţă – reţinut la Belgrad în noaptea de 13 spre 14 aprilie şi plasat apoi în arest preventiv – va fi eliberat pe cauţiune, în baza unei decizii a Curţii Supreme din Serbia.

C.T. Popescu e de părere că omul de afaceri poate să dispară din Serbia, așa cum a dispărut și din România, în ciuda cauțiunii de 200.000 de euro pe care Sebastian Ghiță a plătit-o.

Pentru omul de afaceri Sebastian Ghiță … 200.000 de euro e din ciclul Comicii vestiți ai ecranelor. Suma reprezintă, probabil, banii de țigări!” – a comentat C.T. Popescu, amintind că nimeni din autoritățile României nu a fost tras la răspundere pentru dispariția domnului Ghiță.

„Dacă ar vrea să plece, ar putea, dar nu o să facă acest lucru, pentru că domnul Ghiță se simte foarte bine în Serbia. Eliberarea lui demonstrează contribuția nulă a organelor românești la prinderea domnului Ghiță. Deși s-au lăudat … ministerul de interne, SIE sau alte servicii … niciunul nu a avut vreo contribuție. Domnul Ghiță a vrut să fie prins în Serbia și acum vedem de ce. Pentru că se simte foarte bine acolo. ”

Cât despre nevinovăția omului de afaceri,pe care a susținut-o de fiecare dată, Cristian Tudor Popescu a declarat: „Putem spune la limită că e nevinovat în cele 5 dosare în care nu a fost condamnat. Dar el este vinovat pentru că a fugit din România, de obstrucționarea justiției, de sub filaj și așa mai departe. E drept că Sebastian Ghiță se consideră persecutat politic în România. Totul depinde de atitudinea politică a Serbiei față de Guvernul de la București. Dacă Serbia va hotărâ că domnul Ghiță e persecutat politic, va rămâne liniștit acolo, nu va fi extrădat și nu avem ce face.

Aici puteți asculta interviul pe care scriitorul și gazetarul Cristian Tudor Popescu i l-a acordat lui Filip Standavid:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS