C.P.-Tăriceanu: ”Să discutăm despre refacerea USL”

Călin Popescu Tăriceanu a confirmat la Europa FM că a acceptat propunerea PNL Satu Mare de a reveni în PNL.

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a acceptat propunerea liderului PNL Satu Mare, Adrian Ștef, de a se înscrie în organizația municipală a partidului. Călin Popescu Tăriceanu demisionase în februarie din formațiunea liberală, la scurtă vreme după destrămarea USL.

Într-un interviu pentru Europa FM, Călin Popescu-Tăriceanu a spus că vrea să revină în PNL pentru că identitatea patridului ar fi în pericol.

Pe de altă parte, întrebat dacă se așteaptă ca actuala conducere PNL să-l reprimească sau nu, fostul premier a spus că statutul formațiunii îi permite să revină.

Călin Popescu Tăriceanu a mai spus că după alegerile europarlamentare, PNL ar trebui să discute despre posibilitatea refacerii Uniunii Social Liberale (AUDIO)

Înainte de a părăsi partidul, spre sfîrșitul lui februarie, domnul Tăriceanu făcea parte din organizaţia PNL Sector 1.

În 11 martie, Călin Popescu Tăriceanu a fost ales în funcţia de preşedinte al Senatului, cu 93 de voturi. El a fost susţinut de grupurile PSD, PC şi UDMR.

PNL: Tăriceanu acționează ‘la ordinele pesediștilor’

Preşedintele interimar PNL Satu Mare, Virgil Enătescu, afirmă, într-un comunicat, că nu a invitat şi că nu acceptă primirea fostului premier în organizaţia liberală.

Voi lupta împotriva divizării PNL la nivel naţional. Nici cei din organizaţia Satu Mare nu sunt toţi de acord cu primirea lui Tăriceanu în organizaţia noastră’, susține Virgil Enătescu.

Purtătoarea de cuvînt a partidului, Cristina Pocora, vede în demersul fostului său coleg o încercare a PSD de a tedurna atenția de la moțiunea de cenzură la adresa cabinetului Ponta. Documentul a foast prezentat astăzi în Parlament și urmează să fie dezbătut luni.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, nu ar lua în seamă cererea de reprimire în partid.

‘Nu sunt preşedinte la Satu Mare, toată problema cu aventurile din ce în ce mai ridicole ale domnului Tăriceanu e cu totul secundară’, a spus liderul liberal.

‘Din punctul meu de vedere, chiar dacă sunt un bun creştin şi orice oaie rătăcită trebuie reprimită la locul ei, în cazul domnului Tăriceanu – care evident că face această nouă fază a decăderii sale politice tot pus de pesedişti şi la ordinele pesediştilor – sigur că nu aş lua în seamă asemenea cerere de reînscriere’, a adăugat Crin Antonescu.