Confidenţialitate

C.P.Tăriceanu “În România a fost creat un sistem represiv asemănător cu modelul Securităţii din 1950”

Călin Popescu Tăriceanu, a vorbit vineri, în fața președinților Senatelor din Europa, despre așa-zisul “stat paralel” din România care, citez, “a ținut captiv”, prin dezinformare, Mecanismul de Cooperare și Verificare.

Despre Comisia Europeană, Tăriceanu a spus că s-a bizuit aproape exclusiv pe imaginea deformată ce i-a fost furnizată de instituţiile de forță ale statului român.

“Așteptăm încă din partea Comisiei să se poziționeze cu privire la adevărurile incomode care ies la suprafață la București și să explice de ce a desconsiderat şi ignorat sistematic semnalele de alarmă ce i-au fost trimise cu privire la gravele abuzuri comise de unele instituţii şi persoane din sistemul judiciar”, a mai susținut președintele Senatului.

Președintele Senatului și-a continuat tirada susținând că, citez din nou, “sistemul paralel de administrare a luptei împotriva corupției” din România a proiectat în exterior, în mod eronat, o imagine de țară coruptă și a indus o percepție generalizată şi profund nedreaptă despre România ca țară ale cărei destine sunt conduse politic de către legiuitori şi guvernanţi corupți și penali.

Călin Popescu Tăriceanu a făcut aceste afirmații la cea de-a 19-a reuniune a Asociaţiei Senatelor din Europa, care se desfășoară vineri la București.