Confidenţialitate

C. Ghinea, USR: Nu acceptăm orice ministere, cerem PNL să începem negocierile astăzi | AUDIO

Unul dintre liderii USR Plus, europarlamenarul Cristian Ghinea, a transmis public inițiativa formării unei coaliții de guvernare de dreapta și invită PNL la discuții chiar de luni.

Într-un interviu acordat Europa FM, Ghinea, apropiat al liderului USR Dan Barna spune că USR Plus și PNL ar trebui să se apuce chiar de luni să scrie programul comun de guvernare.

Cristian Ghinea avertizează însă: USR Plus nu va accepta orice ministere:

În schimb, el i-a spus colegei noastre, Anca Grădinaru, că ar putea fi dispuși la compromis în privința propunerii de premier:

„Vom invita PNL la discuții pentru a pune bazele unei coaliții de guvernare, avem cele 40 de angajamente USR Plus din campanie, le vom declina foarte curând în măsuri concrete pentru primele 100 de zile și pentru primul an de guvernare. Cred că nu trebuie să permitem AUR să crească. (…) Noi nu intrăm la guvernare de decor, dar este prea devreme să spunem ce ministere dorim. Suntem dispuși la compromis, e evident că premierul va trebui să fie agreat de PNL și USR Plus, dacă trebuie să fie musai Ludovic Orban sau Dacian Cioloș o să vedem.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În negocierile cu PNL, USR Plus are câteva priorități:

„Primele reforme: tăierea pensiilor speciale pentru parlamentari și pentru aleșii locali, care trebuie făcută în următoarele două săptămâni (…), trebuie să avem o reașezare a modului în care se redistribuie banii publici pentru localități, (…) avem din nou zero taxe pe salariul minim, o măsură anti-sărăcie care este adevărata rezvoluție socială în România.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.