Confidenţialitate

BUZĂU: Primarul din Râmnicu Sărat cere carantinarea unei comune

Primarul din Râmnicu Sărat, Sorin Cîrjan, cere carantinarea comunei Râmnicelu, unde a fost confirmat un prim caz de COVID 19, iar mai multe persoane sunt izolate la domiciliu, după ce au intrat în contact cu bolnavul.

„În ultimele două zile, Comitetul Local Pentru Situații de Urgență a analizat situația creată în Municipiul Râmnicu Sărat și zonele care ne pot influența și a dispus câteva acțiuni menite să protejeze populația orașului.

În acest sens am înaintat Instituției Prefectului o adresă prin care am cerut măsuri urgente pentru izolarea Comunei Rîmnicelu, de la primele semnale care ar indica apariția unui focar COVID-19, știut fiind faptul că există deja o persoană confirmată și mai mulți contactați ai acesteia”, a scris primarul pe Facebook.

De asemenea, edilul spune că se fac verificări cu privire la modului în care societățile de transport de persoane ce tranzitează localitatea respectă normele stabilite de ordonanțele militare.

„Comitetul Local Pentru Situații de Urgență a identificat și a dispus eliminarea mai multor factori cu potențial de contaminare care au legatură cu Comuna Rîmnicelu”, a adăugat Sorin Cîrjan.

În ceea ce privește Spitalul Municipal, care este spital COVID-19 al județului Buzău, numărul pacienților a ajuns la 17, majoritatea persoanelor internate fiind din cartierul deja carantinat din orașul Buzău.

„Nu există motive reale de îngrijorare privind transmiterea infecțiilor din spital spre comunitatea noastră, personalul medical fiind capabil să gestioneze în continuare această situație, chiar dacă numărul pacienților va crește, așa cum este de așteptat. În acest moment, situația din Râmnicu Sărat este stabilă și ne preocupăm să rămână așa multă vreme!

A crede însă că indiferent de ce măsuri vom dispune, care să țină seama însă de cadrul legislativ și de realitățile cotidiene, vom avea o altă situație decât cele care se înregistrează în țară, înseamnă să ne mințim și să nu acceptăm realitatea, oricât de crudă ar fi ea”, transmite primarul.