Buzau: Doua grupari care vindeau etnobotanice au foat capturate (AUDIO)

Anchetatorii au descins la 13 adrese din județ. Suspecţii aduceau droguri din judeţe învecinate şi le vindeau tinerilor.

În vizorul anchetatorilor sunt două grupări specializate în trafic de substanțe psihoactive ai cărei membri sunt suspectați că au vândut astfel de substanțe, în special unor tineri cu vârste între 16 și 24 de ani.

Procurorii DIICOT au descins astăzi la domiciliile celor 14 suspecți pe care îi vor duce la audieri.

Cele două grupări alimentau piața locală de droguri încă din septembrie anul trecut. Marfa era adusă de firme de curierat în urma unor comenzi pe internet. Mai departe membrii celor două grupări o plasau consumatorilor. Anchetatorii au informații că pe lângă etnobotanice traficanții au vândut și canabis și rezină de canabis și alte droguri de mare risc. În urma consumului șapte tineri au ajuns la Spitalul Județean din Buzău în stare gravă și au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Deși cazurile s-au înmulțit într-un interval mic de timp, conducerea Spitalului Județean a ales să păstreze tăcerea în privința acestora. Abia astăzi, când anchetatorii au făcut public cazul, conducerea unitățiii medicale a confirmat numărul mare de victime ale consumului de droguri ușoare sau de mare risc ajunse la spital pentru îngrijiri.

De notat că doi dintre cei șapte pacienți au avut nevoie de îngrijiri pe termen lung și au fost spitalizați la o unitate de neuropsihiatrie din județul Buzău cu simptome neuropsihice severe și chiar cu stări comatoase.