BusinessMark prezintă evenimentul Romanian Food & Agribusiness Conference

BusinessMark lansează cea de-a șasea ediție a evenimentului “Romanian Food & Agribusiness Conference” din dorința de ”a veni în sprijinul tuturor investitorilor, agricultorilor, reprezentanților companiilor din FMCG, producătorilor, procesatorilor, distribuitorilor sau retailerilor, cât și tuturor persoanelor interesate de acest domeniu prin crearea unei punți de discuție cu unii dintre cei mai mari specialiști din domeniul agricol”, se arată într-un comunicat remis Europa FM.

Evenimentul Romanian Food & Agribusiness Conference va avea loc pe 9 noiembrie la Hotel Radisson din București și va aduce în fața participanților pe ADRIAN PINTEA – Director General, AGENȚIA DE PLĂȚI ȘI INTERVENȚIE PENTRU AGRICULTURĂ, FLORIN CĂPĂȚÂNĂ – Vicepreședinte, ASOCIAȚIA MARILOR REȚELE COMERCIALE DIN ROMÂNIA, SORIN MINEA – Președinte, ANGST & Președinte, ROMALIMENTA, DORIN COJOCARU – Președinte, ASOCIAȚIA PATRONALĂ ROMÂNĂ DIN INDUSTRIA LAPTELUI, BIBIANA STANCIULOV – Director General, SONIMPEX TOPOLOVENI, BIANCA VLAD – Director General, Tax Advisory Partner, MAZARS România, RAMONA IVAN – Director, Direcția Relații Externe și Finanțări Structurale, CEC Bank și pe CAMELIA ILIESCU – Director, Direcția Generală Dezvoltare Rurală – AM PNDR.

Tematica a primului seminar din cadrul “Romanian Food & Agribusiness Conference” se va orienta către următoarele subiecte:

• Rezultatele anului agricol 2018 și perspectivele pentru viitor. Strategia și măsurile pregătite de Ministerul Agriculturii pentru dezvoltarea și susținerea agriculturii românești. Poziționarea României față de celelalte state din UE.
• Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020. Rata de absorbție a fondurilor europene la sfarșitul anului 2018 și prognoza pentru anul următor, măsuri pentru îmbunătățirea procedurilor și accelerarea plăților către fermieri.
• Soluții pentru susținerea tinerilor fermieri și dezvoltarea fermelor mici.
• Comerțul si exportul cerealelor: creșterea producției în România, așteptările producătorilor și evoluția prețurilor în 2019.
• Avantajele asocierii fermierilor în agricultură: accesarea mai rapidă a fondurilor europene, posibilitatea de negocirere a prețului, creșterea influenței pe piață în cadrul lanțului de aprovizionare cu alimente.
• Sursele de finanțare în sectorul agricol. Soluții oferite de bănci, companii de leasing și fonduri de garantare pentru fermieri.
• Creșterea performanței în agricultură: investiții în utilaje agricole moderne, cele mai avansate tehnologii, soiuri și îngrășăminte de calitate.
• Asigurarea culturilor agricole si a animalelor. Cele mai bune soluții oferite de companiile de asigurari pentru fermieri.
• Agricultura ecologică – oportunitate imensă pentru România în contextul cererii tot mai mari în Europa pentru alimentele bio. Promovarea, dezvotarea și sprijinirea producătorilor români.

Cea de-a doua sesiune a “Romanian Food & Agribusiness Conference” va aborda următoarea tematică:

• Business-uri de succes în agricultură. Experiența antreprenorilor români și provocările cu care se confruntă aceștia.
• Industria agroalimentară: evoluția prețurilor, ponderea produselor românești la raft, ciclul producător – retailer – consumator
• Industria laptelui în 2018 și perspectivele pentru anul următor: evoluția prețurilor, problemele cu care se confruntă producătorii, consolidarea poziției României pe piața laptelui la nivel european
• Aspecte privind distribuția, logistica și supply chain-ul în agricultură. Filiera de produs: de la “poarta” fermierului la consummator
• România, unul dintre cei mai mari producători de vin din Europa: soluții pentru creșterea productivității si implicit a exporturilor, dezvoltarea turismului viticol
• Problemele cu care se confruntă zootehnia românească, soluții pentru prevenirea epidemiilor, reluarea exporturilor în spațiul comunitar
• Aspecte fiscale și legislative specifice agriculturii

Înscrierea la evenimentul “Romanian Food & Agribusiness Conference” se poate face online, pe site-ul BusinessMark.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS