Confidenţialitate

Burse de 150.000 lei pentru cercetare oferite de Centrul de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție

Centrul de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriție anunță prelungirea perioadei de depunere a proiectelor pe tema efectelor consumului moderat de bere asupra sănătății, din cadrul celei de a cincea ediții a burselor pentru cercetare pe care le acordă.

Data limită până la care pasionații de cercetare pot să depună proiectele pentru a obține finanțare este 30 iunie 2016. Bugetul total pus la dispoziția cercetătorilor români este de 150.000 lei.

Bursele de cercetare oferite de Centrul de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție sunt adresate studenților aflați în an terminal la orice specializare de natură științifică, masteranzi, doctoranzi sau post-doctoranzi, principala condiție fiind ca aceştia să aparțină unor centre de învățamânt superior sau centre de cercetare din România.

Studenţii la medicină pot aplica începând cu anul patru. Fiecare aplicant trebuie să beneficieze de un coordonator de proiect care să aparţină unei instituţii de învăţământ superior sau centru de cercetare din România şi care să fie cel puţin asistent universitar sau cercetător ştiinţific.

“Bursele pe care Centrul de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriție le acordă anual s-au născut din dorința de a oferi pasionaților de cercetare oportunitatea de a-și valorifica cunoștințele și de a face primii pași într-o carieră în domeniu.”, a declarat dr. Corina Aurelia Zugravu, Preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie.

Mai multe detalii legate de criteriile de eligibilitate, dar și de modalitățile de înscriere pot fi găsite pe site-ul Centrului de Bere, Sănătate și Nutriție – http://www.beresanatatenutritie.ro/, la secțiune Burse de Cercetare. Proiectele trebuie depuse în variantă electronică, pe email, la adresa: centru@beresanatatenutritie.ro. Comisia de evaluare va fi alcătuită din specialiști în tehnologie alimentară, nutriție, medicină și cercetare.

Până în prezent, Centrul de Studii despre Bere, Sănătate și Nutritie a inițiat și coordonat trei proiecte de cercetare: “Rolul consumului moderat de bere asupra memoriei autobiografice investigat cu ajutorul neuroimagisticii” (autor Monica Diana Bercea, doctorand în cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași – 2013), “Parametrii somatici caracteristici statusului ponderal și consumul de bere în România” (coordonat de către Dr. Corina Aurelia Zugravu, medic primar în Nutriție și Igiena Alimentelor – 2014) și “Consumul moderat de bere și simptomele post-menopauză” (autor Nicoleta Răducanu, farmacist primar, absolventă a Masterului Nutriție Clinică și Comunitară Universitatea de Medicină și Farmacie Târgu Mureș – 2015).