Bulgarii intenționează să construiască un nou pod între Giurgiu și Ruse

E neapărată nevoie de acest pod pentru autostrada ce va lega Ruse de granița cu Turcia – a anunțat astăzi ministrul bulgar al dezvoltării, Liliana Pavlova.

În prezent România şi Bulgaria sunt legate printr-un singur pod pe porţiunea comună a Dunării: cel de la Giurgiu- Ruse, inaugurat în 1954. Al doilea pod de peste Dunăre, cel între Vidin şi Calafat, este în construcţie și va fi inaugurat cel mai târziu la începutul anului viitor.

Pentru că bulgarii intenționează să construiască o autostradă între Ruse și Svilengrad, va fi nevoie de un nou pod la Dunăre sau măcar lărgirea celui existent – după cum a anunțat ministrul bulgar al dezvoltării, Liliana Pavlova. Propunerea a fost primită cu aplauze, în special de primarul din Ruse, care apreciază noua oportunitate pentru dezvoltarea orașului.

Oficialii de la Sofia iau în calcul două posibilități pentru finanțarea lucrărilor de construcție a noului pod: fie ajung la un acord cu oameni de afaceri din Qatar, aşa cum au făcut în cazul noii autostrăzi, fie proiectul va fi finanțat prin programul de cooperare transfrontalieră româno-bulgară.

În plus, sunt planuri pentru construirea a încă două poduri între România şi Bulgaria. Ele vor lega Bechet de Oreahov și Călăraşi de Silistra.