Confidenţialitate

Bulgaria: Reguli mai stricte pentru românii care vor să călătorească acolo | AUDIO

Reguli mai stricte pentru românii care vor să meargă în Bulgaria. Odată cu intrarea României în zona roșie, Bulgaria cere un test PCR negativ, nu mai vechi de 72 de ore, cetățenilor români, chiar dacă sunt vaccinați sau au trecut prin boală. Cei care nu au un certificat verde care atestă vaccinarea sau vindecarea de COVID pot prezenta doar testul PCR, însă vor fi nevoiți să stea în carantină 10 zile.

Potrivit Ministerului de Externe, noile reguli nu se aplică celor care fac dovada că doar tranzitează țara. De asemenea, nici copiilor cu vârsta de până în 12 ani, șoferilor de autocare care fac transport internațional de persoane, șoferilor de camion sau piloților care efectuează zboruri internaționale, dar și studenților străini care învață în Bulgaria.

Și minorii cu vârsta între 12 și 18 ani trebuie să prezinte rezultatul negativ al unui test PCR făcut cu maximum 72 de ore înainte de intrarea în Bulgaria. În caz contrar, va intra în carantină pentru 10 zile.

Vara trecută, Bulgaria a fost una dintre destinațiile preferate ale românilor, dar și una dintre țările cu cele mai permisive măsuri anti-COVID. Acum, se confruntă cu o creștere a numărului de îmbolnăviri, iar alături de România are una dintre cele mai mici rate de vaccinare din Europa – aproximativ 35%.

Sursa foto: Pixabay

Citește și: Raed Arafat: Numărul pacienților COVID în stare gravă din secțiile ATI rămâne ridicat în următoarele două săptămâni. La fel și în cazul deceselor | AUDIO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.