Confidenţialitate

Bulgaria face verificări privind calitatea alimentelor vândute sub aceeași marcă și în alte țări UE

Bulgaria se alătură țărilor din Europa răsăriteană care anunță verificări privind calitatea produselor alimentare vândute sub aceeași marcă și în vestul continentului.

Totul, după ce mulți consumatori s-au plâns că alimentele vândute în Bulgaria sunt făcute cu ingrediente mai proaste decât cele comercializate în Occident.

Mulți bulgari au reclamat că în coșurile lor de cumpărături ajung alimente de proastă calitate și că aceleași – dar vândute în magazine din țări ca Germania și Austria – sunt mult mai bune. De vină ar fi ingredientele folosite.

Este ceea ce vor verifica autoritățile de la Sofia. Ministrul bulgar al Agriculturii, Alimentației și Silviculturii, Rumen Porozhanov, a spus că experții au cumpărat deja ciocolată, lactate, produse din carne, băuturi nealcoolice și alimente pentru bebeluși din Germania și Austria, pe care le vor compara cu produsele identice din Bulgaria.

Polonia, Slovacia, Cehia și Ungaria au criticat deja mai multe companii globale de produse alimente în legătură cu această problemă.

Țările est-europene vor să convingă Comisia Europeană să intervină, astfel încât să împiedice companiile să ofere mărci și ambalaje identice, dar cu ingrediente diferite în ceea ce numesc “vechea” și “noua” Uniune Europeană.