Confidenţialitate

Bulgaria: Cel mai mare număr de decese din cauza Covid-19 din acest an

Bulgaria a anunţat cel mai mare număr de decese în 24 de ore din acest an: 217. Acest bilanț se apropie de situaţia din 1 decembrie anul trecut, când  221 oameni au murit într-o singură zi din cauza COVID-19.

Țara de la sud de Dunăre are a doua cea mai mare rată de mortalitate din Uniunea Europeană, cu o medie în ultimele două săptămâni de 245,7 de decese la un milion de locuitori, potrivit Centrului European de Prevenire şi Control al Bolilor. Pe primul loc în Europa se află Cehia.

Cu o populaţie de 7 milioane de locuitori, Bulgaria a înregistrat de la începutul pandemiei  aproape 15.500 de decese. În pofida unei creşteri a numărului de decese în ultimele zile, numărul contagierilor zilnice a scăzut la 2.000, faţă de cele 4.000 înregistrate la începutul lunii aprilie.

Şi numărul spitalizărilor a înregistrat o scădere. Bulgaria ocupă ultimul loc în ce priveşte vaccinarea anti-COVID-19 în UE: o singură doză a fost administrată la 8,8 % din populaţia adultă, reprezentând jumătate din media comunitară.

  • Liliana Nicolae