Confidenţialitate

Bulgaria apelează la maşinile Poliţiei pentru a transporta la spital bolnavii de COVID-19

În Bulgaria, maşinile Poliţiei sunt transformate în ambulanţe pentru a-i transporta la spital pe bolnavii COVID 19. Ţara vecină este depăşită de valul 2 al pandemiei şi ia măsuri stricte şi în spitale.

Guvernul bulgar a făcut apel la Poliţie pentru a transporta bolnavi de COVID-19 la spital. Ambulanţele nu mai sunt suficiente. Ministrul sănătăţii a anunţat că poartă negocieri şi cu o firmă de taxi pentru a da o mână de ajutor.

Până atunci, zece microbuze ale poliţiei, dintre care şase dotate cu echipe de paramedici, vor veni în sprijinul celor 25 de ambulanţe publice care operează la Sofia.

Pe de altă parte, Spitalele bulgăreşti, în care numeroşi membri ai personalului medical sunt contaminaţi, au cerut deja mobilizarea studenţilor la medicină.

Iar Ministerul Sănătăţii a solicitat cooperarea unităţilor medicale private, adesea reticente în a primi persoane contaminate cu noul coronavirus.

Guvernul le-a ameninţat că dacă nu aplică decretul care le obligă să aloce 10% din paturi bolnavilor de COVID-19 nu vor mai finanţate de la bugetul asigurărilor de sănătate.

Bulgaria, care a controlat primul val de COVID-19 în primăvară, este depăşită în prezent de creşterea numărului de cazuri. Cu 80% în şapte zile. Numărul de cazuri prezentat official este probabil mai mic decât în realitate, în condiţiile în care ţara efectuează puţine teste.