Bujorul românesc – conservat în pădurea Troianu din Teleorman, arie naturală protejată

Deși puțin cunoscute, în județul Teleorman există locuri de-a dreptul spectaculoase. Un exemplu în acest sens este pădurea Troianu, arie naturală protejată, unde este conservat  în prezent bujorul românesc.  

În județul Teleorman există o arie naturală protejată de interes naţional. Este vorba despre Rezervaţia naturală Pădurea Troianu, al cărei obiectiv îl constituie conservarea florei sălbatice şi protejarea speciei de bujor românesc. În prezent, această rezervaţie naturală este administrată de către Agenţia Naţională pentru Arii Naturale Protejate.

Bujorul românesc înfloreşte în luna mai, iar perioada de înflorire durează aproximativ zece zile. Floarea are culoarea roşu aprins, cu un număr de 5-8 petale aşezate pe un singur rând.

Cu scopul protejării acestei specii, au fost instituite măsuri de conservare, precum reducerea căilor de acces în pădure și monitorizarea constantă a dăunatorilor.

Pădurea de bujori din Teleorman este de o frumusețe impresionantă. Din păcate, cum se întâmplă și cu restul locurilor speciale din județ, ea nu este cunoscută nici măcar teleormănenilor.

Corespondenta Europa FM în Teleorman, Carmen Dumitrescu:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS