Confidenţialitate

Bugetul pentru 2022 a fost finalizat în weekend. Ministerul Muncii ar urma să primească cei mai mulţi bani | AUDIO

Ministerul Muncii ar primi cei mai mulți bani în 2022, după ce guvernanții s-au pus de acord asupra bugetului pe anul următor.  Plusuri la buget față de anul trecut vor avea şi ministere precum Agricultura, Finanţele şi Transporturile.

Ministrul finanțelor, Adrian Câciu:

„În infrastructură vrem să vedem, n-o să fie anul viitor lapte și miere, dar măcar să vedem cum vedem în Ungaria, lucrători pe toate tronsoanele în care s-a deschis câte un șantier sau se finanțează.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

”Colecție de bune intenții”, așa definește analistul economic Adrian Negrescu proiectul de buget pe anul viitor. Mediul de afaceri este neglijat la împărțirea banilor, atrage atenția analistul:

„Un buget în care aș fi vrut să văd mai mulți bani alocați pentru mediul de afaceri, pentru zona de impulsionare a creșterii numărului locurilor de muncă pentru că, până la urmă, bugetul statului din asta trăiește, din taxele și impozitele percepute oamenilor și companiilor care, în acest moment, se află într-o zonă de scădere, adică consumul în economie a scăzut.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Analistul Adrian Negrescu pune sub semnul întrebării și creșterea economică prognozată, creștere de 4,6 % din PIB, pe care se bazează construirea bugetului.

Citește și: Salariile de bază și sporurile pentru bugetari vor fi înghețate și în 2022. La fel și salariile parlamentarilor | AUDIO