Confidenţialitate

Bugetul Ministerului Economiei a fost aprobat de comisiile din Parlament. Tensiuni legate de voucherele de vacanță | AUDIO

Au fost 25 voturi pentru și 17 împotrivă. Toate amendamentele depuse de opoziție au fost respinse pe bandă rulantă.

Discuțiile s-au tensionat în momentul în care un parlamentar a propus suplimentarea bugetului Ministerului Economiei cu 1 miliard de lei pentru ca voucherele de vacanță să fie acordate și în acest an.

Deputatul PNL Dan Vîlceanu a atras atenția că și companiile private își vor dori, pe viitor, să acorde vouchere de vacanță din banii statului și nu din fondurile proprii, ca în prezent:

„Măsura este una proastă. De ce? Vă rog să vorbiți cu antreprenorii, care vin și vă spun așa: dacă le dați celor de la stat, dați-ne și nouă la privat. Asta știți ce înseamnă? Că noi, în România, n-o să mai plătim decât vouchere de vacanță, că bugetul din România se va duce pe voucherele de vacanță și o să stăm toți în vacanță și o să fie bine.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Reprezentantul Ministerului Finanțelor a amintit că, anul acesta, a fost suspendată acordarea voucherelor de vacanță, iar amendamentul a fost respins.