Bugetul M.A.I. pentru 2018 – aprobat de Comisiile reunite de buget-finanţe ale Parlamentului

Comisiile reunite de buget-finanţe ale Parlamentului au aprobat, miercuri, bugetul Ministerului Administraţiei şi Internelor pentru 2018.

“Bugetul alocat MAI pentru anul 2018 este mai mare cu 20,7% . (…) Proiecţia bugetară pentru aferentă anului 2018 se subscrie aceloraşi obiective strategice asumate de MAI pentru perioada 2018-2021 şi anume: asigurarea unui grad ridicat de siguranţă a persoanelor şi protecţie a patrimoniului, creşterea capacităţii instituţionale de gestionare a evenimentelor majore, creşterea eficienţei şi capacităţii administrative a ministerului. Pentru anul următor, limitele de cheltuieli aprobate de Guvern, pentru minister, sunt în sumă totală de 15.311,9 milioane lei, din care la sursă, buget de stat: 14,856 milioane lei”, a precizat ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, la dezbaterile comisiilor reunite.

În ce priveşte cheltuielile de personal, ministrul a declarat că limita aprobată este de 9.304,4 milioane lei şi asigură drepturile salariale ale personalului existent, majorate cu 25%.

Pentru încadrarea promoţiilor de absolvenţi din 2018 sunt alocate 116,1 milioane lei.

În ce priveşte bunurile şi serviciile, din limita de cheltuieli aprobată, de 649 milioane lei, urmează să se asigure: creşterea gradului de dotare a personalului cu mijloace de protecţie specifice şi asigurarea muniţiei pentru misiuni şi antrenament (47,8 milioane lei), finanţarea acţiunilor aferente pregătirii ministerului pentru exercitarea de către România a preşedinţiei Consiliului UE (24 milioane lei), asigurarea mentenanţei sistemelor critice privind cazierul judiciar.

Ministrul a menţionat că anul trecut s-au realizat investiţii la 119 sedii, fiind finalizate până în prezent 19 dintre acestea.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS