Confidenţialitate

Italia suplimentează bugetul pentru 2023 cu 30 de miliarde de euro pentru a ajuta populația să facă față creșterilor de prețuri | AUDIO

Suplimentare importantă la bugetul din 2023 al Italiei. Cea mai mare parte din bani va merge către populație, pentru a fi ajutată să facă față creșterilor de prețuri, în special la energie. Guvernul condus de Giorgia Meloni amână, însă, reducerile de taxe.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Patronatele din Italia s-au plâns din cauza cheltuielilor cu energia care aproape s-au triplat față de anul trecut și au atras atenția că peste sute de mii de angajați ar putea rămâne fără un loc de muncă. Așa că presiunea socială e din ce în ce mai crescută.

Noul Guvern de dreapta anunță că majorează cheltuielile cu 30 miliarde de euro pentru a contracara criza energetică

Două treimi din cheltuielile suplimentare vor merge către populație, pentru a face față mai ușor creșterii prețurilor. Totodată, autorităţile de la Roma iau în considerare eliminarea taxei pe vânzări la produse esenţiale, cum ar fi laptele şi pâinea.

În ceea ce privește, însă, reducerile fiscale anunțate în campania electorală, acestea vor trebui să mai aștepte – a anunțat ministrul Industriei din Italia. „Nu vom putea să facem totul dintr-o dată”, a declarat el.

Deja în 2022 au fost alocaţi 75 miliarde de euro pentru a contracara impactul preţurilor ridicate la energie.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: San Francisco: 55 de persoane transgender primesc ajutor financiar în valoare de 1200 de dolari în cadrul unui program pilot | AUDIO