Confidenţialitate

Bugetul Capitalei, lansat în dezbatere publică, prevede reabilitarea a 32 de kilometri din rețeaua de termoficare

Se alocă bani și pentru reluarea lucrărilor la Pasajul Doamna Ghica din Sectorul 2 al Capitalei. Sunt planificate venituri de aproape 1 miliard de lei din fonduri europene, la care se vor adăuga bani suplimentari din programul european de reconstrucție post-pandemie.

„E un buget care face curățenie în primărie și pregătește construcția Noului București. În ciuda constrângerilor pe care le avem, am reușit să deblocăm investițiile și să planificăm câteva obiective”, a spus Nicușor Dan.

Proiectul prevede modernizarea a circa 32 de kilometri din rețeaua de termoficare și reluarea lucrărilor la Pasajul Doamna Ghica, în colaborare cu Primăria Sectorului 2, lucrare pentru care vor fi alocate 39 de milioane de lei.

De asemenea, vor fi continuate lucrările de infrastructură pentru Prelungirea Ghencea, unde vor fi alocate 40 de milioane de lei și plătite în plus 7 milioane de lei în contul datoriilor.

Proiectul mai prevede lucrări de consolidare a clădirilor cu risc seismic.

„Eliminăm risipa. De la peste 200 de milioane de lei dați în 2019 pentru festivaluri și alte evenimente similare, vom avea în acest an doar câteva milioane de lei, pentru evenimentele de tradiție ale Capitalei. Plătim datoriile” a transmis primarul general.

Foto: Inquam Photos/Octav Ganea