Bugetul alocat programului ”RABLA pentru Electrocasnice” a fost epuizat în prima zi de lansare (AUDIO)

Bugetul Programului Rabla pentru Electrocasnice, în valoare totală de 40 de milioane de lei, s-a epuizat în prima zi de lansare, după 12 ore de la debutul sesiunii de înscriere, potrivit datelor Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM).

„Programul Rabla pentru electrocasnice e un adevărat succes. Românii doreau și așteptau demult acest program guvernamental pentru a-și schimba electrocasnicele vechi cu unele noi”, a declarat ministrul Mediului – Grațiela Gavrilescu, într-o intervenție la Antena 3.

În momentul în care te-ai înscris, te duci apoi la retailer, îți alegi produsele. Se transmite semnalul că voucherul e folosit, intră în legătură cu distribuitorul, vine, plătești factura, diferența, îți aduce produsul acasă și îl dai pe cel vechi. Singurul aparat electrocasnic pentru care pot să dai oricare din cele înscrise în ghidul de finanțare e mașina de spălat vase. Poți da orice alt tip de produs și primești o mașină de spălat vase. Pentru că avem nevoie să facem economie de apă, de energie electrică și chiar de timp. Rolul programului e să pornim reciclarea corectă”, a subliniat Grațiela Gavrilescu

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Grațiela Gavrilescu spune că programul ar putea fi prelungit – dacă rămân vouchere nefolosite.

În momentul în care vom încheia cele 15 zile, dacă rămâne o sumă de reportat, vom redeschide sesiunea și în funcție de un nou buget la rectificare, ne gândim să relansăm ediția printr-o suplimentare de fonduri. Dorința noastră e să lansăm și pentru instituții publice acest program pentru că ne dorim să scădem consumul de energie electrică și din școli, grădinițe, spitale. Următorul pas e să fie și persoanele juridice” – a declarat ministrul Mediului, la Antena 3.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Prima ediţie a Programului “Rabla pentru Electrocasnice”din decembrie 2018 a avut un buget de 20 de milioane de lei. Estimările Ministerului Mediului arătau, la acel moment, că peste 60.000 de echipamente electrice şi electronice de uz casnic folosite puteau fi înlocuite cu altele noi, cu consum redus de energie, prin intermediul acestui program.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS