Budapesta sau Orasul bailor

Capitala Ungariei este destinația ideală pentru cei care vor să se relaxeze la spa sau în bazinele cu apă termală.

Ungaria este renumită în toată lumea pentru stațiunile balneare, care oferă condiții moderne și combină băile termale cu alte activități de petrecere a timpului liber. În Budapesta și în jurul orașului sunt peste 100 de izvoare naturale sau artificiale.

Stațiunile nu sunt destinate doar celor care vor să meargă la tratament. Sunt potrivite și pentru familiile cu copii sau pentru tinerii dornici de distracție. Dotările sunt de excepție: există piscine cu valuri, bazine pentru copii, jacuzzi, plajă, piscine termale, nămol și altele.

În plus, vacanța la spa poate fi combinată cu plimbări prin orașul Budapesta. Capitala Ungariei este o destinație tot mai căutată de români – datorită frumuseții, dar și datorită prețurilor pentru toate buzunarele. Tarifele la cazare sunt rezonabile; la fel și prețurile în restaurante.

Cei care au vreme să zăbovească măcar cinci zile în Budapesta pot vizita clădirea Parlamentului, pot face croaziere pe Dunăre sau pot merge în împrejurimi, la hergheliile din pusta maghiară. Pe lângă toate acestea, trebuie să adăugăm și vestitele crame din Budapesta, în care poți sorbi un pahar cu vin, în timp ce țigani unguri cântă cu foc.