Confidenţialitate

Bucureștiul va găzdui minimum 3 partide la Euro 2020

Este oficial – cel puțin trei meciul de la Euro 2020 se vor juca la București, pe Arena Națională.

UEFA a tras joi la sorți cele 12 orașe care vor găzdui partide de la Campionatul European de peste trei ani, iar în capitala României și la Amsterdam se vor disputa întâlnirile din Grupa C.

Deasemenea la București va avea loc un meci din optimile de finală ale competiției.

Partidele din Grupa A se joacă la Roma și Baku, cele din Grupa B vor fi găzduite de Santkt Petersburg și Copenhaga, Grupa D va merge la Londra și Glasgow, Grupa E la Bilbao și Dublin, iar confruntările Grupei F au fost trimise la Munchen și Budapesta.

Meciul de deschidere se va disputa la Roma, pe “Stadio Olimpico”, iar belgienilor le-au fost retrase 4 partide, fiindcă nu au avut garanții că noua lor arenă din Bruxelles va fi gata la timp.

Cele mai multe confruntări vor avea loc pe Wembley: 3 din grupe, una din optimi, plus semifinalele și finala Campionatului European. Această soluție a fost agreată după ce au ieșit din calcul alte două mari stadioane, cele din Cardiff și Stockholm.

Euro 2020 va marca 60 de ani de la primul turneu final continental, iar UEFA a decis că cea mai bună soluție este organizarea lui în cât mai multe orașe ale Europei.

Amintim, pentru a găzdui meciuri la această mare competiție, Bucureștiul trebuie să îndeplinească mai multe condiții, în special de infrastructură, cum ar fi o linie de metrou care să lege orașul de Aeroportul din Otopeni, sau fluidizarea traficului pe principalele bulevarde.